Werknemers > Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Baanbrekende loopbaanbegeleiding

Een vastloper in je loopbaan? Wil je jezelf ontwikkelen? Meer plezier in je werk? En vooral: weten wat er nodig is om dat te bereiken? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou. In onze loopbaanprogramma’s doen we alles om jouw volgende stap helder te krijgen en daadwerkelijk te zetten. Heb je meer nodig dan alleen een goed plan? Frieswijk&Company begeleidt ook bij de uitvoer ervan. En, goed om te weten: we besteden veel aandacht aan de balans tussen werk en privé. 

Programma voor loopbaanbegeleiding

Tijdens je loopbaanbegeleiding komt in ieder geval aan bod:

  • het ontdekken van de rode draad in je opleiding, wensen, werk en levensloop
  • drijfveren, competenties en talenten (talentenanalyse van TMA)
  • vertalen van kernwaarden en -woorden naar je mogelijke beroepsrichtingen
  • verkennen van passende (en kansrijke) beroepen
  • wervende teksten schrijven voor je LinkedIn-profiel, je cv, sociale media, brieven en/of je website
  • opstellen van een realistisch en duidelijk loopbaanplan

De methode van ‘De Loopbaantrechter’

Jouw doel is om de juiste, misschien zelfs wel nieuwe, richting in je loopbaan te vinden en in te slaan. Je kan zelf op zoek, maar je kan het ook samen doen met professionals. Sneller, efficiënter en duidelijker. Frieswijk&Company maakt gebruik van de Loopbaantrechter-methode:

  • praktisch en arbeidsmarktgericht
  • geeft je je energie en perspectief terug
  • richt zich op waar jij plezier aan beleeft

We zijn pas klaar als jij weet wat je wil en als je daadwerkelijk aan de slag kan met het realiseren van je plan.

Praktische informatie over loopbaanbegeleiding

Het programma duurt drie tot vijf maanden. We starten met een gratis kennismaking en daarna ontvang je een offerte op maat. Geeft je werkgever akkoord, dan gaan we aan de slag. We spreken elkaar acht keer en buiten onze bijeenkomsten om ben ik online en telefonisch goed bereikbaar.

“De sessies hebben mij veel energie gegeven en een scherpe focus op mijn toekomst”

“Wil ik een generalist zijn, of een specialist?”, met die vraag kwam ik bij Cindy. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, heeft Cindy een uitgebreide analyse gemaakt. Hierbij kijkt zij naar talenten, persoonlijke voorkeuren, maar zeker ook naar de vraag in de markt.
Voor mij was de uitkomst zeer verhelderend. Eigenlijk was ik al een specialist, maar ik had te veel verschillende activiteiten. Een beetje als een restaurant met heel veel gerechten op de menukaart. Samen hebben we de activiteiten gekozen om op te focussen. Dat geeft duidelijkheid aan mijn (potentiële) klanten en vooral ook aan mijzelf. Bij Cindy kom je niet weg met een half antwoord. Dat is soms best confronterend, maar nooit vervelend. De sessies hebben mij veel energie gegeven en een scherpe focus op mijn toekomst.

— Serge de Beer