Werknemers > Outplacement

Outplacement

Samen op weg naar jouw nieuwe baan

Niets is blijvend, behalve verandering. In banen, bedrijven en in mensen. Misschien voel ook jij je niet meer op je plek bij je werkgever. Samen besloten jullie dat jij je geluk ergens anders gaat beproeven. Zelfs als het in goed overleg is, is dat een best heftig besluit. Een outplacementtraject helpt je op weg naar je nieuwe baan. Een baan die je past als je favoriete jas.

Tijdens het outplacementtraject krijg jij als medewerker antwoord op vragen als:

 • wie ben ik?
 • wat wil ik?
 • hoe kom ik daar?

Wat we gaan doen tijdens het outplacementtraject

Jij krijgt alle ondersteuning die je nodig hebt om je nieuwe plek te vinden. Soms gaat het alleen om coaching, soms om omscholing en soms allebei. Dat is het fijne: we kijken precies naar dat wat jou helpt. Een afscheid zonder verliezers, maar het gaat verder en is concreter dan dat. In vijf stappen bereiken we jouw eindpunt: een baan waarbij jouw persoonlijkheid, talenten en toekomstwensen samenkomen. Goed om te weten: we stemmen de stappen af op jou. Soms verandert de volgorde of we vervangen een onderdeel door iets wat jou beter helpt.

1. Afscheid nemen

Soms voelt afscheid nemen rauw of zelfs als rouw. Je krijgt alle ruimte om dit te verwerken en samen formuleren we een kort en krachtig vertrekverhaal. Jóuw verhaal.

2. Bepalen van jouw nieuwe richting

Laten we bekijken wie jij bent. Met individuele gesprekken met een coach, analyses en (thuis)opdrachten. Zo ontdek jij wie je bent, wat je kan en wat je wil. Je hebt helder inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en je toekomstwensen. Een test (TMA) helpt je je competenties, drijfveren en talenten te zien.

3. Profileren kan je leren

Hoe wil je overkomen op je potentiële werkgevers en hoe doe je dat dan? We schrijven een strategisch loopbaanplan, zodat jij jezelf krachtig onder de aandacht brengt bij je nieuwe werkgever.

4. Oriënteren op de arbeidsmarkt

Hoe ziet de arbeidsmarkt er voor jou uit? Welke ontwikkelingen zijn voor jou belangrijk en wat betekent het voor jouw zoektocht naar je ideale baan? We toetsen je profiel aan de eisen van de arbeidsmarkt en zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op je nieuwe job.

5. Benaderen van de arbeidsmarkt

Het moment is daar: daadwerkelijk die passende baan vinden. Je krijgt hulp bij netwerken, solliciteren en je leert hoe je sociale media handig inzet bij je zoektocht. In deze fase krijg je een (groeps-)sollicitatietraining, leer je een professionele sollicitatiebrief schrijven en een sterk curriculum vitae maken en een goed sollicitatiegesprek voeren — zowel off- als online.

Liever niet meer voor een werkgever aan de slag, maar je eigen bedrijf runnen?
Ook daar helpt Frieswijk&Company bij. Of beter gezegd: samen met mijn netwerk. Ik help je met de vraag beantwoorden of je dit durft en of het echt ‘je ding’ is. Samen overwinnen we eventuele angsten. Vervolgens breng ik je in contact met knappe koppen uit mijn netwerk, die je helpen bij onder andere je product(en) en/of dienst(en) concreet maken, klanten werven en een sterk staaltje tekst op je website krijgen. Dankzij het grote netwerk van Frieswijk&Company is alles wat je nodig hebt aanwezig, zoals een accountant voor de financieel-technische zaken rondom voor jezelf beginnen. 

 

Dit levert een outplacementtraject jou op:

 • persoonlijke en betrokken begeleiding met alle ruimte voor jouw wensen en het bespreken van je twijfels en onzekerheden
 • een op maat ingericht traject met de kortste weg naar een nieuwe, passende baan
 • aandacht voor het proces van afscheid nemen, want je gevoelens mogen er zijn
 • een nieuw loopbaanperspectief waar jij je goed bij voelt
 • ontdekken hoe je goed solliciteert
 • een uitgebreid netwerk

Praktische informatie over je outplacementtraject

Frieswijk&Company biedt persoonlijke begeleiding op maat. Jij bent uniek, dus je behoeften ook. Voordat een outplacementtraject start, hebben we een vrijblijvend en oriënterend gesprek: jij, je werkgever en Frieswijk&Company. Maximaal een uur en gericht op kennismaking en je situatie in kaart brengen. Voor jou is er alle ruimte om vragen te stellen en je hoort meer over de begeleidingsmogelijkheden. Voor alle partijen is het belangrijk dat er een klik is en uiteindelijk beslis jij of je het traject wil aangaan met de loopbaanprofessional van Frieswijk&Company.

Op een rijtje:

 • een outplacementtraject duurt zes maanden, langer komt ook weleens voor
 • je krijgt huiswerk dat afgestemd is op jou en je belastbaarheid — houd rekening met 2 tot 4 uur tijdsinvestering per week
 • het meest gekozen outplacementtraject is dat van zes maanden

Heb jij als werkgever te maken met outplacement? Bekijk dan de pagina over outplacement voor werkgevers.

“Supersnel weer aan het werk dankzij outplacementtraject bij Frieswijk&Company!”

Mijn eerste kennismaking met Frieswijk&Company was in januari 2020. Bij mijn toenmalige werkgever, waar ik al bijna 25 jaar werkzaam was, kwam ik in een outplacementtraject terecht. Destijds was ik 58 jaar en zag mijn kansen op de arbeidsmarkt somber in.
Maar deze somberheid deelde Cindy niet met mij, zij was steeds positief, optimistisch en gedreven: “Jij komt binnen een half jaar weer aan het werk”. Het enthousiasme van Cindy werkte aanstekelijk: ik was klaar voor een nieuwe toekomst en het liefst zo snel mogelijk.

Tijdens de sessies leerde ik brieven schrijven, Cindy hielp met een pakkend CV en ik kreeg meer zelfvertrouwen. Al heel snel werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Er werd gelijk een afspraak gemaakt om dit te komen oefenen. Het resultaat? Inmiddels heb ik een contract voor onbepaalde tijd bij mijn huidige werkgever.

De betrokkenheid, deskundigheid en enthousiasme van Cindy zal ik nooit vergeten. Frieswijk&Company kan ik bij iedereen aanbevelen.

— Tevreden werknemer, W.D.

Wij werken onder andere met de methodiek van Aaltje Vincent.