Werkgevers > Van werk naar werk

Van werk naar werk

Van Werk Naar Werk

Het van-werk-naar-werk-traject (VWNW-traject) is er speciaal voor medewerkers van een gemeente die boventallig zijn én een dienstverband van minimaal twee jaar hebben bij dezelfde gemeente. Het VWNW-traject duurt 2 jaar — tenzij het nodig is dit te verlengen. Wat je eraan hebt? Je krijgt ondersteuning in de vorm van loopbaancoaching in je zoektocht naar een duurzame werkomgeving.
 

Werkzaam bij een gemeente en boventallig verklaard: het VWNW-onderzoek is je eerste stap

Zodra je boventallig bent verklaard, is een VWNW-onderzoek je eerste (slimme) stap. Zo ontdek je welk ander werk je kan en wil doen — binnen of buiten je huidige organisatie. Frieswijk&Company helpt door een werkprofiel op te stellen: een profiel met al jouw belangrijke uitgangspunten op het gebied van werk. Denk aan het soort werk dat je wil doen, het inkomen dat je wenst, het aantal kilometers dat je wil afleggen naar je werk en hoeveel uren je wil draaien. Natuurlijk kijken we ook naar je kwaliteiten en ambities. Zo hebben we een compleet beeld van jouw perfecte werkplaatje, wat het vinden van jouw nieuwe baan makkelijker en duurzaam maakt.
 

VWNW-contract

VWNW-onderzoek klaar? VWNW-contract tekenen maar! In dit contract staan de afspraken die jij en de gemeente hebben gemaakt om ander werk te vinden. Let op: dit moet binnen drie maanden na het afronden van het onderzoek gebeuren.

Dit staat er in ieder geval in het van-werk-naar-werk-contract:

  • termijnen waarbinnen we de doelen behalen
  • beschikbare faciliteiten, zoals je loopbaanadviseur
  • tussentijdse evaluatiemomenten
  • bestedingen, zowel de hoogte als de bestemmingen
  • afspraken over geschikte en passende functies