Werkgevers > Outplacement

Outplacement

Samen passend werk vinden

Ontslag of boventallig zijn is voor niemand leuk. Niet voor je medewerker(s), maar ook zeker niet voor jou als werkgever. Gelukkig is de pijn heel goed te verzachten met een effectief outplacementtraject. In dit traject helpen we de medewerker zelf de touwtjes in handen te nemen en de eigen toekomst vorm te geven. Het doel? Een afscheid zonder verliezers.
 

Heb jij medewerkers in dienst die…

 • te maken krijgen met gevolgen van een reorganisatie binnen jouw bedrijf?
 • boventallig zijn?
 • andere wensen hebben dan jij, met het gevoel dat het onoverkomelijk is?
 • het gevoel hebben te zijn vastgelopen in hun carrière?

En wil jij dat jouw medewerkers…

 • zich gezien en gedragen voelen?
 • op een fijne manier een baan vinden die goed bij ze past?
 • hoe dan ook met een goed gevoel terugkijken op hun tijd bij jouw bedrijf?

Hieruit bestaat het outplacementtraject voor je medewerker(s):

 • verwerking: arbeidsconflicten, ontslag, reorganisaties, waar het ook om gaat — de medewerker moet het bekende loslaten
 • zelfonderzoek: de medewerker ontdekt wie hij of zij is, wat-ie kan en wat-ie wil
 • sollicitatietraining: leren goed te solliciteren, een onweerstaanbaar cv opstellen en jezelf passend presenteren
 • jobhunten: met alles hierboven én het grote netwerk van Frieswijk&Company hoeft je medewerker alleen nog maar raak te schieten

Outplacement: in 5 stappen naar een afscheid zonder verliezers

Frieswijk&Company biedt persoonlijke begeleiding — op maat. Want: ieder mens is uniek en daarmee ook ieder begeleidingstraject. In 5 stappen lopen we naar het einddoel: nieuwe kansen voor de werknemer die afscheid neemt.

1. Aandacht voor wat er gebeurd is

De werknemer krijgt de ruimte om mentaal afscheid te nemen van de werkplek: we besteden aandacht aan rouwverwerking en formuleren samen een kort en krachtig vertrekverhaal.

2. Bepalen van een nieuwe richting

Als coach heb ik individuele gesprekken met de werknemer, waarin we analyseren en (thuis)opdrachten bespreken. De medewerker ontdekt wie en wat zij of hij is, kan en wil. Je werknemer krijgt in deze stap inzicht in eigen kwaliteiten, vaardigheden en toekomstwensen. In deze fase doen we ook de TMA: de test om competenties, drijfveren en talenten boven water te krijgen.

3. Profileren in de nieuwe richting

Nu is het tijd om een strategisch loopbaanplan te schrijven. Hoe vindt jouw werknemer een baan en hoe brengt zij of hij zichzelf onder de aandacht bij een potentiële werkgever?

4. Oriënteren op de arbeidsmarkt

De medewerker heeft helder wat zij of hij kan en wil; tijd om de arbeidsmarkt te bekijken. Welke ontwikkelingen zijn belangrijk voor je werknemer en de zoektocht naar een nieuwe baan? We toetsen ook het profiel van de medewerker aan de eisen van de arbeidsmarkt.

5. Benaderen van de arbeidsmarkt

De laatste stap: daadwerkelijk in het arbeidszadel helpen. Hulp bij netwerken, solliciteren en het inzetten van sociale media om een passende baan te vinden. Blijkt dat jouw werknemer niet meer voor een werkgever wil werken, maar zelfstandig wil ondernemen? Ook daar hebben wij oog voor. Samen met het netwerk van Frieswijk&Company. Je medewerker krijgt toegang tot allerlei knappe koppen uit het netwerk — zij helpen bij het concreet maken van product(en) of dienst(en), klanten werven en sterke staaltjes webteksten. Alles wat je medewerker nodig heeft, is aanwezig. Van copywriter tot een accountant voor de financieel-technische zaken rondom voor jezelf beginnen.

Goed om te weten: iedere fase heeft een eigen aanpak en eigen methodes. In welke volgorde we de stappen zetten hangt af van wie jouw werknemer precies is en wat de behoeftes zijn. In overleg is het ook mogelijk bepaalde onderdelen te vervangen door iets waar meer behoefte of noodzaak aan is.

Praktische informatie over outplacementtraject voor werkgevers

Een outplacementtraject duurt zes maanden. Langer komt ook weleens voor. Het meest gekozen outplacementtraject is het begeleidingstraject van zes maanden.

Weten hoe het traject er voor jouw werknemer uit komt te zien? In een vrijblijvend gesprek bekijken we de situatie en de mogelijkheden — daarna ontvang je een trajectvoorstel met een offerte. Het gesprek duurt maximaal een uur en er is ruimte voor zowel werkgever als werknemer om vragen te stellen. Is er een wederzijdse klik en geeft de werknemer aan het traject met Frieswijk&Company aan te willen gaan? Dan gaan we zo snel mogelijk aan het werk!

Heb jij als medewerker te maken met outplacement? Bekijk dan de pagina over outplacement speciaal voor jou.

Cindy weet als geen ander in te spelen op de behoefte van de organisatie en medewerkers. Zij weet het beste uit mensen te halen en ze duurzaam te begeleiden in hun loopbaan. Professionaliteit en kwaliteit zijn termen die haar typeren. Ik kan haar van harte aanraden voor loopbaanbegeleiding en re-integratie trajecten. Ze weet net dat stapje extra te leveren wat tot het juiste resultaat leidt!

— Emile van Nassau
Strategisch HR adviseur
Gemeente Lingewaard