Werkgevers > Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Maak werk van de loopbaan van je medewerkers

Zie je de energie bij een medewerker wegsijpelen? Komen werknemers met minder plezier naar kantoor? Of gaan je organisatie en de functies veranderen? Adviseurs van Frieswijk&Company leiden deze ontwikkelingen in goede banen door mee te denken over werk, scholing en loopbaanontwikkeling.
 

Loopbaanbegeleiding die veranderingen voor je laat werken

De arbeidsmarkt verandert continu, net zoals je werknemers en misschien ook wel je organisatie. Dat zorgt er soms voor dat medewerkers het op wat voor manier dan ook minder naar hun zin hebben. Is dat bij jou het geval? Laat Frieswijk&Company dan helpen met loopbaanbegeleiding:
  • functioneren van de medewerker in kaart brengen — welke kwaliteiten heeft zij of hij?
  • waar krijgt je medewerker energie van en waar heeft zij of hij plezier in?
  • wat is nodig om vol enthousiasme aan de slag te gaan?
  • ligt de oplossing binnen of buiten jouw organisatie?

Praktisch, concreet, persoonlijk

Tijdens de loopbaanbegeleiding komt in ieder geval aan bod:

  • het ontdekken van de rode draad in opleiding, wensen, werk en levensloop
  • drijfveren, competenties en talenten (talentenanalyse van TMA)
  • vertalen van kernwaarden en -woorden naar de mogelijke beroepsrichtingen als de medewerker buiten jouw organisatie wil kijken
  • verkennen van passende (en kansrijke) beroepen
  • wervende teksten schrijven voor LinkedIn-profiel, cv, sociale media, brieven en/of website als solliciteren ‘nodig’ is
  • opstellen van een realistisch en duidelijk loopbaanplan

Goed om te weten: het is een reële optie dat een werknemer tot het antwoord komt dat buiten jouw organisatie kijken beter bij haar of hem past. Dat is soms even slikken, maar het is goed te beseffen dat het heel gezond is als werknemers vertrekken. Sterker nog — dan heb je het als werkgever eigenlijk heel goed gedaan: je hebt iemand een passendere toekomst gegeven. Daarnaast krijg jij weer nieuwe aanwas én vertelt je ex-medewerker wellicht aan anderen dat je een fijne werkgever bent met oog voor het personeel. Resultaat: nog meer gedreven mensen die graag bij jou willen werken. 

Praktische informatie over loopbaanbegeleiding

Het programma duurt drie tot vijf maanden. We starten met een gratis kennismaking en daarna ontvang je een offerte op maat. Geef jij als werkgever akkoord, dan gaan we samen met de medewerker aan de slag. We spreken je medewerker acht keer en buiten onze bijeenkomsten om zijn we online en telefonisch goed bereikbaar.