Gemeenten & UWV > Ben jij beschikb@@r

Ben jij “beschikb@@r”?

Een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen kansen krijgt.

Daarvoor is beschikb@@r opgezet. Het platform op LinkedIn voor inclusiviteit, waar werkgevers, recruiters, loopbaanbegeleiders, jobcoaches en kandidaten samenkomen. Doel is om kennis te delen en met behulp van LinkedIn de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor werkgevers en kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Project Beschikb@@r

Project Beschikb@@r is een initiatief vanuit de gemeente Lingewaard, geïnitieerd door Emile van Nassau, senior HR adviseur en loopbaancoach. Doel is om werkzoekenden en werkgevers, of intermediairs aan elkaar te koppelen die een ding gemeenschappelijk hebben: zij hebben zelf een afstand tot de arbeidsmarkt, of staan er voor open om als organisatie iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, of aan te nemen. 

@fstand tot de @rbeidsmarkt verkleinen

Emile van Nassau heeft in zijn functie/werk ervaren dat het lastig kan zijn om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in alle “lagen” van de organisatie te plaatsen. Met name hoger opgeleide kandidaten is vaak lastig te vinden. Uit ervaring weten we dat ze er wel zijn en dat ze enorm waardevol zijn voor de organisatie. Emile wil de vindbaarheid vergroten en heeft de term “Beschikb@@r” bedacht waarbij de dubbele apenstaart staat voor @fstand tot de @rbeidsmarkt. 

Beschikb@@r-groep

Via onderstaande button kan jij je aanmelden voor de Beschikb@@r-groep. Je kan de tag Beschikb@@r ook op je persoonlijke LinkedIn gebruiken. Dat doe je door de term ‘Beschikb@@r’ toe te voegen aan de kopregel van je profiel. Je laat daarmee zien dat je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt maar toch op zoek bent naar werk. Werkgevers en recruiters die daarvoor open staan weten jou op die manier sneller te vinden. 

Natuurlijk blijft het een persoonlijke afweging of je de term ‘Beschikb@@r’ in je profiel op wilt nemen. Je kan ook lid worden van de LinkedIn-groep zonder de term in je LinkedIn-profiel te gebruiken.

Wanneer heb ik afstand tot de arbeidsmarkt

Is een van de stellingen hieronder van toepassing op jouw situatie?
Dan heb je afstand tot de arbeidsmarkt. Je kan in dat geval gebruik maken van de term Beschikb@@r om makkelijker in contact te komen met werkgevers die voor jou openstaan.

  • Ik ben langdurig werkloos
  • Ik heb een arbeidsbeperking
  • Ik wil een carrièreswitch maken maar heb geen werkervaring
  • Ik ben 50-plus en zoek nieuw werk
  • Ik ben statushouder (voormalig vluchteling)